Excite

Eerste winkel Topshop in Nederland

De Britse modeketen Topshop, onderdeel van de Arcadia Group, opent een eerste winkel in Nederland. Het populaire modemerk uit Groot-Brittannië was al in twintig andere landen actief en komt nu ook naar Amsterdam. In onze hoofdstad wordt een 'winkel in een winkel' geopend in een vestiging van het exclusieve Sprmrkt.

Topshop is zeer populair onder het Britse winkelpubliek en richt zich voornamelijk op laaggeprijsde en trendy kleding, zoals ook Zara en H&M dat al jaren succesvol doen. De winkel in Amsterdam moet echter een verkooppunt worden van exclusieve producten van Topshop. Waarschijnlijk wordt slechts een klein deel van de collectie aangeboden en wordt een selectie gemaakt van ongeveer duizend nieuwe ontwerpen van de modeketen.

Amsterdam is niet de eerste Europese hoofdstad waar Topshop samenwerkt met een exclusieve boetiek. Zo gooide de Britse modeketen het in Parijs op een akkoord met de toonaangevende modewinkel Colette. Ondanks de samenwerking met Sprmrkt lijkt een echte Topshop-vestiging in Nederland slechts een kwestie van tijd.

De eerste Topshop-collecties in Nederland bestaan uitsluitend uit dameskleding, maar de directie van Topshop verwacht dat ook de heren binnen enkele maanden aan de beurt komen. De Topshop-winkel, of althans de 'winkel in een winkel', wordt gevestigd aan de Rozengracht in Amsterdam en gaat op 10 juni open.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Ed Yourdon

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020