Excite

Een nachthemd is tijdloos

Vroeger droegen ook mannen een nachthemd, maar dat is tegenwoordig niet gebruikelijk meer. Meisjes en vrouwen dagen de nachtkleding wel. Tegenwoordig is een nachthemd niet meer een modelloze soepjurk, maar een mooi en sexy kledingstuk.

Een stijlvol nachthemd kun je kopen bij een lingeriewinkel. Zoals de Livera of de Hunkemöller. Vooral deze laatste winkel heeft een grote collectie nachtmode. Lingeriezaken verkopen vooral sexy nachthemden, bijvoorbeeld van satijn. Dit ziet er mooi uit, maar niet iedereen vindt dit lekker slapen.

De meeste meisjes en vrouwen vinden een katoenen nachthemd fijner. Bij de HEMA bijvoorbeeld kun je terecht voor een goed katoenen nachthemd, voor een prima prijs. Een trend in gewone kleding die we tegenwoordig ook in de nachtkleding zien, is het gebruik van biologisch katoen. In gewone winkels is dit nog niet op grote schaal verkrijgbaar, via het internet wel.

Bij ecotex.nl bijvoorbeeld kun je nachthemden bestellen van biologisch katoen. De standaard voor biologisch katoen verbiedt het gebruik van synthetische pesticiden en bemesting, antibiotica, kunstmatige ingrediënten en genetische aanpassingen en bestraling. Biologisch katoen is niet per se beter om te dragen, wel beter voor het milieu.

Hoewel nachthemden meer iets voor de zomer zijn, kun je ’s winters ook een nachthemd dragen. Er zijn namelijk lekkere warme nachthemden, bijvoorbeeld van fleece. Vooral voor meisjes zijn er nu veel winter nachthemden te koop. Lekker warm, met lange mouwen en tot over de knieën.

Afbeelding: Wikimedia Commons, gebruiker Tranquil Garden

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021