Excite

Een driedelig pak: niet alleen voor de kak

Voor de meeste mannen is een driedelig pak niet iets wat je aan zult trekken naar het kantoor. Een driedelig pak is vaak bedoeld voor officiële gelegenheden. Mannen die het dragen, zien er dan ook meteen heel anders uit dan in het dagelijks leven door zo strak in het pak te verschijnen.

Drie onderdelen in een pak

Een driedelig pak bestaat logischerwijs uit drie onderdelen. Maar wat maakt een driedelig pak nu een goed pak? Bij de jas hoort de kraag goed aan te sluiten op de nek van je overhemd. Het is belangrijk dat ook de schoudervullingen goed aansluiten, omdat je zo breder op de schouders en ook slanker in het middel lijkt. Ze mogen echter niet teveel uitsteken, omdat je anders een onnatuurlijk lichaamsvorm krijgt.

Het overhemd en het jasje van een driedelig pak

De revers van je pak moeten goed tegen je borst aanzitten. Wanneer je beweegt, mogen ze niet opbollen. De mouwen van je overhemd dienen langer te zijn dan die van je jas, maar mogen niet verder gaan dan waar je pols begint. Officieel mag de mouw niet langer dan 1 centimeter zijn ten opzichte van je mouw van je jas.

De broek bij het driedelig pak

Bij de aanschaf van een broek is het belangrijk om op de pasvorm te letten. Je moet minimaal twee vingers tussen de rand van je broek en je buik kunnen passen voor een goed zittende broek. Je wil tenslotte niet dat je broek te strak zit en je moet er nog enige bewegingsvrijheid in kunnen hebben.

Om het af te maken: het gilet

Een laatste, niet te missen, kledingstuk bij een driedelig pak is het gilet. Een gilet dien je te dragen over je overhemd en stropdas en onder je colbert.

Driedelig pak: driemaal zo sjiek

Wanneer je voor een officiële gelegenheid je driedelig pak uit de kast moet halen, let dan goed of hij je nog past. Eventuele pasfouten kun je nog laten vermaken. Zorg wel dat je dit op tijd doet, zodat je niet gestrest raakt wanneer je pak nog niet op orde is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021