Excite

Dresscode tijdens een gala

De dresscode voor een gala is niet altijd hetzelfde. Er zijn namelijk een aantal mogelijkheden. Daarom staat de dresscode altijd op de uitnodiging vermeld. Het is immers enorm gezichtsverlies als je met de foutieve outfit op een gala verschijnt. Wat is het verschil?

Mogelijkheid 1: black tie

Bij Black Tie zijn de heren gekleed in een smoking. De dames verschijnen ten tonele in een cocktailjurk.

Mogelijkheid 2: white tie

Bij White Tie draagt de heer een rokkostuum, ook wel pitteleer of zwaluwpak genoemd. Dames moeten op zoek naar een lange avondjurk. En deze avondjurk heeft uiteraard een decolleté. Maar dan een beschaafd decolleté: tot aan het begin van de borsten. De laatste tijd wordt daar stevig tegen gezondigd door de bekende dames van deze tijd zoals Lady Gaga en Rihanna. De nieuwe generatie stars heeft duidelijk een andere mening over de dresscode. Nochtans, een te diep decolleté op een gala getuigt van weinig klasse. Ben je geen jurkendame? Geen nood: met een lange rok naar een gala mag ook.

Verder kun je kiezen uit een kap- of pofmouwtje. Maar helemaal chique en stijlvol is een mouwloze jurk. In dat geval moet je er ook nog lange handschoenen bijdragen. Dan is je gala outfit helemaal af!

Sieraden

Zo ook met je sieraden. Onopvallend, met klasse. Diamanten en parels doen het altijd goed. Passen die niet in je budget dan draag je nep. Het personeel in de winkel kan je hier prima adviseren.

Huur

Als je maar eens zeer af en toe naar een gala moet, is de goedkoopste oplossing om een galajurk te huren. Kopen kost immers een fortuin als je kwaliteit wilt. Er zijn winkels die zich hierin gespecialiseerd hebben. Ze bieden een assortiment waar je zeker een galajurk van je keuze kan vinden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020