Excite

Draag jij de goede jeansmaat?

Wat is jouw goede jeansmaat? Wij willen graag geloven dat een jeans past als de knoop dicht kan en je benen comfortabel kunnen bewegen. Ondanks dat is uit onderzoek gebleken dat maar liefst 40 procent van de vrouwen een te kleine jeansmaat draagt. De belangrijkste reden is dat vrouwen er simpelweg niet aan toe willen geven dat ze een grotere maat nodig hebben.

Oude spijkerbroek

Vrouwen dragen graag een goede spijkerbroek. Bijna 90 procent van de vrouwen heeft minstens één keer per week een jeans aan, waarvan 60 procent op de werkvloer. Gemiddeld bezitten vrouwen acht spijkerbroeken. Maar niet alle jeans worden gedragen. Zo heeft ruim 40 procent van de vrouwen een oude spijkerbroek in de kast die ze niet passen, maar waar ze aan vasthouden in de hoop ooit genoeg af te vallen zodat hij weer aan kan. Het zal dus niet verbazen dat vrijwel alle vrouwen een spijkerbroek bezitten die al vijf jaar of ouder is.

Jeansmaat opmeten

Wil jij graag dat je jeans goed past? Dan hebben wij een paar tips zodat jij je jeansmaat kunt opmeten.

  • - Een jeansmaat bestaat altijd uit twee cijfers, waarvan het eerste de taillemaat weergeeft en het tweede cijfer staat voor de lengte van de pijpen. Meet de heupomvang op het breedste deel van je heupen. De lengtemaat meet je aan de binnenkant van je been.
  • - Jeansmaten worden altijd weergegeven in inches. Gebruik dus een passend meetlint, of reken het aantal centimeters om in inches via een omrekentool.
  • - Koop een broek nooit te lang, omdat een jeansmodel altijd rekening houdt met de plaats van de knie. Een te lange pijp zorgt dat de broek slecht past om het bovenbeen, of niet goed aansluit op de kuit.
  • - Raadpleeg voor de zekerheid maattabellen van de jeansmerken die je overweegt. Niet alle fabrikanten hanteren dezelfde maatgeving, waardoor je soms een maat groter of kleiner nodig hebt. Niet voor niets vindt bijna 60 procent van de vrouwen het lastig om een goede jeans te vinden in de winkel!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020