Excite

Spannend modieus met doorzichtige materialen

Doorzichtige materialen zijn helemaal in. Maar wat er op de catwalk zo leuk uitziet, is in het dagelijkse leven lang niet altijd praktisch. Hoe zorg je ervoor dat je er trendy uitziet met doorzichtige materialen, zonder dat het goedkoop oogt of niet meer kantoor-verantwoord is? Hier een aantal handige tips.

Doorzichtige materialen combineren

Tenzij je een evenement op de rode loper hebt, dien je doorzichtige materialen eigenlijk altijd te combineren met iets anders, zodat je nooit echt helemaal naakt rondloopt. Die combinatie kan in één kledingstuk zijn, bijvoorbeeld een truitje waarbij het halsgebied doorzichtig is, terwijl het deel over borst, buik en rug ondoorzichtig is, maar ook bestaan uit twee kledingstukken; een hemdje met een doorzichtige blouse eroverheen. Als je op zoek bent naar een leuke werkoutfit, denk er dan altijd aan dat je het niet té bloot maakt. Blote armen is prima, maar houd dan de nek gesloten, of andersom.

Kijk goed naar wat je koopt

Ga je speciaal iets doorzichtigs kopen? Kijk dan heel goed naar wat je koopt. Vraag gerust of je het kledingstuk even naar buiten mag nemen om te kijken hoe het er in daglicht uit ziet. Soms lijkt iets in vals licht helemaal niet zo doorzichtig, maar valt het in de praktijk toch tegen. Om te voorkomen dat je dan een modeflater begaat of een miskoop doet, kijk je voor de aanschaf vast of je door de stof goed je nagels kunt zien. Als dat het geval is, dan is de stof erg doorzichtig en zul je de rest van je kleding daarop aan moeten passen.

Slim ondergoed shoppen

Bij het dragen van doorzichtige materialen is ook je ondergoed erg belangrijk. In de meeste gevallen levert vleeskleurig ondergoed het beste effect op; dat is bijna niet te zien. Draag je iets doorzichtigs dat zwart is, dan kun je beter weer kiezen voor zwart ondergoed. Twijfel je? Vraag dan iemand anders om advies.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020