Excite

Dolce & Gabbana stoppen met D&G

Al langere tijd gingen er geruchten dat het designerduo Dolce & Gabbana de handdoek in de ring wilden gooien en nu zijn de geruchten bevestigd: Domenico Dolce en Stefano Gabbana stoppen met hun label D&G. Gelukkig betekent dat nog niet het einde van het modehuis.

D&G is één van de merken die het huis van Dolce & Gabbana voert. Dit label richt zich vooral op de jongere markt en is jaarlijks toch goed voor honderden miljoenen aan omzet. Waarom de twee met dit label stoppen is dan ook niet duidelijk. Men gaat er vanuit dat ze zich volledig op Dolce & Gabbana willen concentreren. Het blijkt in ieder geval om een plotselinge stop te gaan, zo geeft een medewerker van één van de verkooppunten in de Benelux aan.

De productie van de D&G producten wordt komende tijd al stopgezet; de verkopers van het merk zouden inmiddels op de hoogte zijn gesteld.

Ondanks de onduidelijkheid over de stopzetting van het merk gaan modekenners er van uit dat het een slimme zet is. Dolce en Gabbana hebben niet alleen kennis van modezaken; ook als het gaat om het nemen van strategische beslissingen zitten ze vaak goed. Het verlies van de omzet van D&G zullen ze waarschijnlijk met hun hoofdmerk ruimschoots goed maken. Althans, dat zal de verwachting zijn.

Afbeelding: Flickr, gebruiker derÄsthet

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020