Excite

Dolce & Gabbana: stijl, status en mode

Elke ster wil er in gezien worden: een ontwerp van Dolce & Gabbana. Het merk staat ten slotte voor luxe, stijl en status. Modeontwerpers Domenico Dolce en Stefano Gabbana vormen samen het creatieve brein achter het merk. Met hun luxe kleding speciaal ontworpen voor celebrities, laten ze beroemdheden er uitzien als echte sterren.

Dolce & Gabbana: een gouden samenwerking

Dominice Dolce en Stefano Gabbano ontmoetten elkaar in 1980 toen ze beiden als assistent modeontwerper bij hetzelfde bedrijf werkzaam waren. De twee ontwerpers konden erg goed met elkaar overweg en al gauw gingen ze gezamenlijk verder onder het merknaam Dolce & Gabbana. Vanaf 1985 werden hun eerste ontwerpen op de markt gebracht. Al vanaf het eerste begin waren de ontwerpen ongekend populair en de bekendheid van het duo nam enorm toe. Naast een ontwerpersduo vormden de heren Dolce en Gabbana ook een liefdeskoppel.

De mode van Dolce & Gabbana

Dolce & Gabbana baseren hun ontwerpen op traditionele vrouwelijke schoonheid en het leven in Sicilië. Beide thema's komen regelmatig terug in hun modecollecties. Dolce & Gabbana produceren drie kledinglijnen. Een lijn gericht op het duurdere segment en een betaalbare kledinglijn. Deze lijn staat bekend als D&G en richt zich meer op casual en draagbare kleding. Voor mensen met een minder riant budget die toch graag Dolce & Gabbana willen dragen, is dit een goede optie. Voor de rijkere clientèle bestaat er de lijn Dolce & Gabbana. Veel sterren worden gespot in een ontwerp uit deze lijn. Sterren zoals Brad Pitt, Madonna en Kylie Minogue lopen weg met de ontwerpen. Ook de kids worden niet vergeten met de kledinglijn D&G Junior.

Restaurant Gold

In 2005 verbraken Dolce en Gabbana hun liefdesrelatie, ze zijn echter nog steeds goede vrienden en werken op zakelijk gebied nog steeds samen. Zo hebben ze zich toegelegd op de opening van verschillende restaurants onder de naam Gold. De restaurants zijn typisch Dolce & Gabbana met overdadige menu's en een luxe interieur.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020