Excite

Dolce & Gabbana moeten de cel in

De rechtbank in Milan heeft woensdag de Italiaanse ontwerpers Dolce en Gabbana de cel ingestuurd voor belastingontduiking. Domenico Dolce en Stefano Gabbana zijn veroordeeld tot een jaar en acht maanden cel. Volgens het Italiaanse persbureau ANSA hebben de ontwerpers voor ongeveer 1 miljard euro aan belasting ontdoken.

Belastingfraude Dolce en Gabbana

Dolce en Gabbana zeggen zelf onschuldig te zijn, maar het Openbaar Ministerie ziet “bewijs van graniet” voor “geraffineerde belastingfraude”. De advocaten van het modeduo beweren dat het bedrag aan belasting hoger is dan wat Dolce en Gabbana hebben verdiend en spreken van een paradox. De ontwerpers waren niet bij de uitspraak aanwezig.

Hoger beroep

Het Openbaar Ministerie had 2,5 jaar cel tegen Dolce en Gabbana geëist. Hoewel de straf lager is uitgevallen gaan de ontwerpers waarschijnlijk in hoger beroep. De afwachting van het hoger beroep mogen Domenico Dolce en Stefano Gabbana in vrijheid afwachten. Volgens persbureau Reuters is het onwaarschijnlijk dat de succesvolle ontwerpers ook daadwerkelijk achter de tralies belanden.

Belastingdienst boete

In april kregen Dolce en Gabbana van de Italiaanse belastingdienst al een boete van 343 miljoen euro. Dat had te maken met een belastingconstructie in Luxemburg. Dolce en Gabbana verkocht hun merk in 2004 aan een bedrijf in Luxemburg, zodat ze onder het gunstigere Luxemburgse belastingstelsel zouden vallen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021