Excite

Desigual kleding: kleurrijke mode

Desigual kleding is erg herkenbaar. Met haar vrolijke kleuren en weelderige patchwork voelt iedereen zich blij in een kledingstuk van het Spaanse merk. Desigual is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse winkels. Waar de kleding eerst op vestigingsafdelingen werd verkocht, komen er nu langzamerhand steeds meer exclusieve Desigual kledingwinkels.

Desigual: apart en kleurrijk

In 1984 kwam de jonge Zwitserse Thomas Meyer op het idee om zelf t-shirts te ontwerpen en te verkopen in een tweedehands kledingwinkel op Ibiza. Toen hij steeds meer zijn eigen stijl ontwikkelde, besloot hij het merk Desigual te lanceren. Het merk moest bestaan uit bijzondere en opmerkelijke kledingstukken die betaalbaar waren voor mensen met een gemiddeld inkomen. Sindsdien distribueert Desigual kleding voor mannen, vrouwen en kinderen. Het merk staat bekend om haar kleurrijke ontwerpen met weelderige patchwork. De creaties zijn origineel en verschillen per ontwerp. Desigual wordt wereldwijd verkocht in meer dan 4.000 winkels en op 250 warenhuislocaties. Daarnaast heeft Desigual ruim 100 exclusieve winkels waar het merk wordt verkocht. Ook in Nederland zijn er inmiddels vier Desigual winkels geopend, waaronder in Amsterdam, Den Haag, Almere en Maastricht.

Klein bedrijf, grote naam

Ondanks de groeiende naam van Desigual als merk, bestaat het ontwerpteam slechts uit drie ontwerpers. Het hoofdkantoor van Desigual zit in Barcelona, in de stad van Gaudí. Desigual kiest er bewust voor om een klein bedrijf te blijven zodat ze hun oorspronkelijke filosofie trouw kunnen blijven, namelijk aparte creaties maken voor een gemiddeld budget. Mensen die bij Desigual in dienst treden zijn jong, internationaal, creatief en innovatief.

Uitgebreide collectie

Desigual ontwerpt niet alleen originele, vrolijk gekleurde kledingstukken, het merk brengt ook tassen, portemonnees en sjaals op de markt. Ook deze creaties zijn weer creatief bewerkt met patchwork, graffitikunst, leuke printjes en vele kleuren. Wanneer je tijdens de winter toch vrolijk de dag door wil komen, draag dan eens een kleurrijk Desigual kleding.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020