Excite

Designerkleding nu ook in plus-size

Altijd al een eigen Valentino-jurk of Chanel-pakje willen hebben, maar pas je niet in de gewone maten die deze designers leveren? Dan tref je het, want Saks Fifth Avenue gaat binnenkort deze merken ook in grotere maten verkopen.

De winkel, die bekend staat als leverancier van dure merken, zal eerst met een proef gaan werken. Dit wordt in New York gedaan. In die periode zullen kledingstukken van onder meer Valentino en Chanel verkrijgbaar zijn tot en met maat 52. Dat is een flinke verbetering, want tot voor kort waren de merken alleen verkrijgbaar tot maat 42.

Voor vrouwen met een maatje meer is dit geweldig nieuws, want zij waren eerder nog veroordeeld tot alleen de accessoires, tassen en schoenen. Er zijn echter wel heel veel fans van deze merken, die zich maar wat graag van top tot teen in designerkleding zouden steken.

Wie zijn slag wil slaan, moet echter wel opschieten. Tijdens de proefperiode is het aanbod aan grotere maten nog niet heel groot en gaat het slechts om enkele stuks. Mocht het echter een succes zijn, dan volgen alle andere winkels van Saks Fifth Avenue in de Verenigde Staten ook.

Deze ontwikkeling volgt de discussie die in de modewereld steeds heftiger oplaait: dat magere modellen niet meer representatief zijn voor het modebeeld en dat er wellicht ook meer rekening gehouden moet worden met zwaardere mensen die ook graag designerkleding willen dragen.

Afbeelding: Flickr account zyphbear

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020