Excite

De verticale modeshow: modellen springen van gebouwen af

Denk je, ondanks programma’s als America’s Next Topmodel, nog steeds dat modellen hun geld makkelijk verdienen? Dan moet je zeker eens een verticale modeshow bekijken. Tijdens zo’n modeshow lopen de modellen niet over de catwalk, maar springen ze van gebouwen af. En terwijl ze dat doen, moeten ze er wél voor blijven zorgen dat de kleding mooi zichtbaar blijft.

Zo zijn er voor de oplettende kijkers drie modellen te spotten in Oxford Street, ter ere van de start van de High Street Fashion Week. De modellen werden aan grote touwen naar beneden gelaten, terwijl ze bijzondere kleding lieten zien aan het publiek. Voor de modellen was dit wel even wat anders dan hun normale werk, want het blijft spannend, van zo’n groot gebouw af moeten springen. Voor de verkoopcijfers zal dit echter een behoorlijke stimulans betekenen. De actie van de modellen en de daarop volgende Fashion Week zal bij de winkeliers zo’n 140 miljoen pond extra in het laatje moeten brengen.

Ook in New York zal binnenkort een verticale modeshow worden gehouden. Dit keer niet voor een bekend kledingmerk, maar voor Target. Deze discounter weet met haar reclame-uitingen steeds weer te verrassen en deze modeshow was hier geen uitzondering op. Met de show hoopt men om nieuwe klanten aan te trekken. In totaal zullen 15 acrobaten maar liefst 9 verdiepingen naar beneden lopen op een gebouw aan Fifth Avenue. Target hoopt hiermee in ieder geval behoorlijk wat gratis reclame binnen te halen. Vorig jaar lukte het Target al om voor 7 miljard dollar aan free publicity te genereren.

Afbeelding: utalkmarketing.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021