Excite

Dé trends van 2010

2010: een nieuw jaar, nieuwe voornemens, nieuwe kansen en misschien wel een heel nieuw begin. Maar bovenal is 2010 hét jaar van de nieuwe trends. Shopaholics kunnen kun hart weer ophalen, want op het gebied van mode is er weer volop keuze, maar ook andere trends zijn alweer gespot.

De mode is vooral vrouwelijk en sexy. Voel je mooi in korte jurkjes, grijp terug naar de jaren ’60 met vrouwelijke A-lijnen en kies voor frivole details. Ook de bodysuit is weer helemaal terug. Beroemde designers werken al hard aan hun exemplaren. Wees niet bang om wat te investeren in een eigen bodysuit; een perfecte pasvorm is belangrijker dan het prijskaartje.

Om mooi in deze jurkjes te passen, zul je weer in beweging moeten komen. Dat doe je niet in je eentje op de Wii Fit, maar met een groep. Dit jaar komt het sporten in groepjes weer helemaal terug. Aerobics, steps, spinning; al dit soort leuke groepsactiviteiten scoren hoge ogen.

Naast inspanning heb je ook wel eens zin in ontspanning, bijvoorbeeld tijdens een festival. De tijd dat je in baggy trousers en een oversized sweater naar zo’n festival ging, is voorgoed voorbij. Festival Chic is de nieuwe trend. Poncho’s van Chloé, gerecyclede parka’s; mooi en functioneel gaan wel degelijk samen!

De overige trends én een belangrijk stukje modegeschiedenis zie je later dit jaar mogelijk in de nieuwe film van Ridley Scott, over de Gucci’s. High fashion, topontwerpen en bijzondere verhalen worden vertaald naar het witte doek.

Afbeelding: Flickr account bjornmeansbear

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021