Excite

De trends in carnavalskleren

Het wordt steeds belangrijker om leuk gekleed carnaval te vieren. Waar vroeger iedereen een clown of soldaat wilde zijn, willen steeds meer mensen iets anders. De trends in carnavalskleren van 2011 zijn het combineren met bijpassende accessoires en carnavalskleding voor groepen en duo’s.

Het sociale aspect van carnaval komt ook in de carnavalskleding van 2011 naar voren. Vele groepen en gezelschappen kiezen er tegenwoordig voor om hetzelfde verkleed te gaan. Met zijn allen in hetzelfde kostuum of in hetzelfde thema. Een vriendengroep gaat verkleed als een groep piraten en een meidenclub als engeltjes in sexy jurkjes.

Een andere opvallende trend dit carnavalsseizoen zijn duopakken. Veel stellen kiezen tegenwoordig samen een kostuum uit in de winkel. Man/ vrouw combinaties worden steeds vaker verkocht: markies met hofdame, piloot met stewardess, noem maar op.

Tot slot volgt de carnavalskleding de modewereld. Veel kostuums worden aangevuld met een riem en tas in dezelfde kleur of stijl. Een carnavalskostuum is tegenwoordig niet compleet zonder een bijpassend accessoire.

Om inspiratie op te doen, of direct een kostuum te bestellen, kun je op internet kijken. Funny Costumes bijvoorbeeld heeft een groot aanbod aan leuke verkleedkleren. Zo heeft Funny Costumes een speciale Lady Gaga lijn: het verkoopt maar liefst 21 Lady Gaga outfits, plus accessoires.

Andere websites waar je kunt kijken voor carnavalskleding zijn feestbeest.nl, carnavalwierts.com, carnavalskleren.com en carnavalswereld.nl. Vanaf circa 12,50 heb je al een complete outfit, maar het kan ook vele malen duurder tot een soort Heidi pakje voor 60,95.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Zorka Espinoza

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020