Excite

De seventies jeans is terug

De jaren zeventig staan voor protesten, drugsgebruik en muziek. Het was een bepalende tijd, ook in de mode. Steeds vaker zien we invloeden uit het hippietijdperk terug in de nieuwste collecties op de catwalk. Ook aankomend seizoen zien we de hippietijd weer terug in kledingcollecties. Te beginnen bij de seventies jeans met een hoge taille en wijde pijpen.

Klassieke Seafarer jeans

Het jeansmerk Seafarer heeft veel fans bij Amerikaanse sterren. Niet gek, want in de jaren zestig en zeventig werden jeans van het merk gedragen voor onder andere Brigitte Bardot, Jane Birtkin en Farrah Fawcet. Allemaal bijzondere vrouwen die hun eigen look wisten te creëren met de jeans van Seafarer. In 2013 brengen ze met het oog op de terugkeer van de seventies jeans opnieuw topstukken uit de collecties van toen uit. Denk aan modellen met een hoge taille, wijde pijpen en verschillende wassingen.

Seventies jeans combineren

De seventies jeans of de flare jeans hebben veel voordelen, zeker voor dames met een Hollands figuur. Heb je vrouwelijke heupen en ronde billen, dan is de seventies jeans perfect voor je figuur. De wijde pijpen en de hoge taille zorgen ervoor dat je optisch veel slanker lijkt. Bovendien lijken je benen eindeloos lang in een jeansmodel met wijde pijp; zeker wanneer je hem combineert met hoge hakken.

Hoe draag je een seventies jeans?

Wil je een seventies jeans kopen? Let er dan op dat je voor de juiste lengte gaat. Het is de bedoeling dat de seventies jeans net de grond niet raakt. Als je vaak hakken draagt dan kies je dus voor een andere lengtemaat. Combineer je jeans ook altijd met een strakke top die je taille goed benadrukt. Draag je een model met een extra hoge taille? Ga dan voor een top met een ronde hals of een v-hals. Draag in ieder geval nooit een coltrui om een te brave look te vermijden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020