Excite

Dé schoenen trend voor de zomer: Birkenstocks

De schoenen trend voor de zomer van 2014 wordt lelijke schoenen, zoals de beruchte Birkenstocks. Na een paar jaar in de schaduw van hippe slippertjes, maken de Birkenstocks tijdens de zomer van 2014 een comeback. Deze week maakten Mary-Kate en Ashley Olsen alvast een beginnetje: zij combineerden hun Birkenstocks met een paar grijze geitenwollen sokken. Zijn we blij met deze trend van lelijke schoenen?

Birkenstocks op de catwalk

Vorige maand gaf de Nederlandse ELLE al een voorproefje voor de bijzondere schoenen trend voor de zomer van 2014. In het tijdschrift poseerde een model in designerkleding, en de look was afgemaakt met een paar Birkenstocks. Maar de lelijke schoenen waren al eerder te zien. Vorig jaar zomer prijkten de gezondheidsslippers op verschillende catwalks, bijvoorbeeld van Miu Miu en Alexander Wang.

Furkenstocks

Frans modehuis Céline gaf een eigen twist aan de Birkenstock, die vorig jaar rond deze tijd al in de collectie verscheen: een bontlaagje. Meteen werden de lelijke schoenen omgedoopt tot ‘Furkenstocks’ in een poging ze een sexier imago te geven.

Urban Outfitters en Teva

Waar vinden we de Birkenstocks in de schoenen trend voor de zomer van 2014? Isabel Marant, de bedenkster van de sneaker met wedge heeft de comfortabele slippers in de voorjaarscollectie die nu in de winkel ligt. Ook het Amerikaanse populaire merk J. Crew heeft de trend van lelijke schoenen voorzien en ging op tijd een samenwerking aan met de Duitse producent van Birkenstocks. Maar er zijn ook andere samenwerkingen om comfortabele, maar lelijke schoenen voor de zomer van 2014 op de markt te brengen.

Naast Birkenstocks zijn namelijk ook slippers van het outdoormerk Teva ineens hipper dan ooit. Highstreet modeketen Urban Outfitters ging recent een samenwerking aan met Teva. Binnenkort is het resultaat verkrijgbaar bij de nieuwe Urban Outfitters-store in Amsterdam.

Grens opzoeken

Meedoen met de schoenen trend van de zomer van 2014? Ga dan op zoek naar een paar lelijke schoenen zoals de Birkenstock, en combineer met een supervrouwelijke outfit. Zoek de grens op tussen sexy en comfortabel, mooi en lelijk en je bent ineens super modieus.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021