Excite

De perfecte petten en caps voor jou

Zo’n tien, twintig jaar terug was hij op zijn hoogtepunt: de pet. Het kledingstuk werd massaal gedragen, vooral onder jongeren. De klas uitgestuurd worden omdat je je pet niet af wilde zetten, kwam vaak voor. Tegenwoordig is een pet meer een statement dan vroeger. Mensen kiezen petten bewuster.

Waar moet je precies op letten als je een pet koopt? Ten eerste moet je goed weten waar je de pet voor gaat gebruiken. Moet hij goed bij je kleding passen of gaat het je vooral om het praktisch nut? Als je wandeltochten in de stralende zon wil maken, moet je pet vooral zonwerend zijn. Een lichte pet houdt je hoofd koeler dan een zwarte. Praktische petten zijn dus snel gevonden; het draait er om kleur en pasvorm.

Wil je een persoonlijke pet, bijvoorbeeld om de naam van je bedrijf bekender te maken, dan kun je kiezen voor petten die speciaal voor jou worden bedrukt. Kies een pet die qua kleuren bij de uitstraling van je bedrijf past. Wil je hem aan je medewerkers geven, zorg dan dat je petten bestelt die lekker zitten én die verstelbaar zijn, zodat iedereen hem kan dragen.

Heb je eindelijk een pet, dan moet je wel weten hoe je die draagt. Klep opzij, naar voren of naar achteren? Opnieuw gaat het om wat je uit wil stralen. Met de klep naar voren houdt de pet meer zon tegen. Met de klep opzij of naar achteren zal het je vooral om de stijl gaan. Shop daarom alvast rond voor je volgende pet en bedenk intussen wanneer, waarbij en vooral hoe je hem gaat dragen.

Afbeelding: Flickr, Paeonia

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020