Excite

De perfecte jurk voor ieder lichaamstype

  • Michaela Jedinak

We hebben al vaak over mode voor verschillende lichaamstypes geschreven. Voor iedere lichaamsbouw is namelijk een ander model jurk flatteus. De Britse ontwerper Michaela Jedinak van het merk Joy of Clothes vond daarvoor een oplossing. Ze maakte zeven keer dezelfde perfecte jurk. Voor ieder lichaamstype één.

Perfecte jurk

Het is iedereen wel eens overkomen: je loopt een winkel in en ziet de perfecte jurk. Alleen eenmaal in het pashokje is hij te strak of te wijd op alle verkeerde plaatsen. Te smal bij de schouders, te breed in de taille of te wijd bij de buste, we hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Met de zeven jurken van Michaela Jedinak moet dat probleem zijn opgelost. Van maat 34 tot maat 44 is er nu voor iedere vrouw een passende jurk.

Stylist

Waar de meeste designers één model jurk maken, vertelt Michaela dat ze de juist houdt van verschillende lichamen. “Ik waardeer de diversiteit in lichaamstypes,” vertelt ze. Door haar jarenlange ervaring als stylist en weet ze precies wat past bij ieder figuur. “Ik geloof dat er een perfecte jurk is voor iedere vrouw, onafhankelijk van haar leeftijd en lichaamstype.”

Model jurk

De jurken zijn gemaakt van Italiaanse wol met elastaan voor extra draagcomfort. Alle modellen hebben mouwen en komen tot de knie. Per model verschilt de jurk in de taille, een detail in de hals en het model van de rok. De ontwerper heeft een jurk voor een peervormig figuur, een zandloper, een volle zandloper met grote buste en stevige heupen, een appelfiguur, een omgekeerde driehoek, een rechthoek en een pilaarvormig lichaam. Op de website van michaelajendinak.com geeft Michaela meer informatie over de verschillende lichaamstypes en de bijbehorende jurk. Je moet er overigens wel wat voor over hebben. Een jurk van Joy of Clothes kost 595 Britse ponden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021