Excite

De nieuwste trends in leren tassen

Een leren tas is een echte aanvulling op je garderobe. Een mooie tas kan namelijk bij elke outfit en gelegenheid en met de juiste tas maak je een statement. Leder is een materiaalsoort dat mooier wordt naarmate het ouder is. Zo behoudt een leren tas, mits goed onderhoud en verzorging, lang zijn waarde.

Soorten leder

Er bestaan verschillende soorten leder: vetleer, grauwleer en overleer. Alle drie de soorten zijn geschikt om tassen van te maken. Daarnaast bestaat er ook nog slangen- en krokodillenleer. Voor ieder wat wils!

Trends voor het komende seizoen

Met een mooie tas als accessoire bij je outfit ben je het komende seizoen weer helemaal hip. Deze herfst ga je nog steeds vol voor kleur en colourblocking. Een groene tas kan prima bij een rode broek. Ook de slangenprint is populair. De tassen zijn echte blikvangers, maar in vergelijking met afgelopen seizoenen, zijn ze veel kleiner. De grote leren tas is uit en de clutch is in.

Een leren tas kopen

Een leren tas op de kop tikken die aan bovenstaande trends voldoet, is niet erg moeilijk. Zo vind je bijvoorbeeld een groot aanbod tassen bij Bag-it in Utrecht en Bru Lederwaren in Antwerpen. Ook in winkels als ZARA en H&M vind je tegenwoordig soms ook leren tassen. Let wel op, in deze winkels wordt ook een heleboel nep leder verkocht. Zoek op het label aan de tas naar het tekentje dat aangeeft of er sprake is van echt leer (vorm van een dierenvel). Meestal kan je ook al een goede indicatie krijgen door de gevraagde prijs. De meeste prijzen van tassen uit echt leder, beginnen vanaf 80 euro, afhankelijk van de grootte uiteraard. Als je geluk hebt, vind je voor weinig een vintage leren tas bij een vintagewinkel of een kringloop. Vaak betaal je dan niet meer dan 30 euro.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020