Excite

De mooiste pyjama's

De eerste vraag die je je moet stellen als je een nieuwe pyjama gaat kopen, is wat je ’s nachts allemaal doet. Slapen, denk je misschien, maar je lichaam is veel actiever dan jij. Zo zijn er mensen die het ’s nachts snel warm hebben en daardoor meer zweten. Sowieso verlies je veel vocht ’s nachts. Hoeveel je zweet kan het verschil betekenen tussen een katoenen of juist een satijnen pyjama.

Dan is er nog een verschil tussen het gebruik van een pyjama. Slaap je ’s nachts alleen in een hempje of ondergoed, dan gebruik je je pyjama waarschijnlijk alleen voor je luie zondagochtend of om ’s avonds ontspannen voor de tv te zitten. Het zal dan iets meer van belang zijn om voor een pyjama te kiezen die er ook nog eens een beetje leuk uitziet.

Ten derde is het goed om te weten naar wat voor soort pyjama je voorkeur uitgaat. Voor mannen betekent dit een korte of een lange broek en een hemd of een shirt met korte of lange mouwen. Voor vrouwen is er nog wat meer keuze: bijvoorbeeld een nachthemd, hempjes met of zonder kant en natuurlijk shirts met korte of lange mouwen.

Wat je ook kiest als pyjama, het belangrijkste is dat je je er goed in voelt. Het kan zijn dat je ook in pyjama aantrekkelijk voor de dag wilt komen. Dan kies je niet voor ruimvallende, maar iets strakkere pyjama’s. Ga je voor ontspanning, dan is soms een extra groot T-shirt boven je ondergoed al fijn. Let tot slot nog goed op de naden van je kleding: hoe zachter en hoe minder naden, hoe minder last tijdens het slapen.

Afbeelding: Flickr, edenpictures

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020