Excite

De mooiste nachthemden

Als je een nachthemd koopt is het belangrijk om de juiste maat te kiezen. Bestel je online, kijk dan of er een maattabel is waar je naar kunt kijken. Neem een centimeter om je eigen maten op te nemen zodat je zeker kiest voor de juiste maat. Veel winkels hanteren namelijk net andere maten. Het zou jammer zijn als je maat large hebt maar een bepaalde online shop verkoopt een groot vallend medium nachthemd dat je beter zou passen.

Koop je een nachthemd in een winkel, dan kun je het beste even passen. Er kan bijvoorbeeld een naadje in het hemd zitten dat irriteert als je beweegt. Aangezien je in je slaap veel beweegt en draait (ook makkelijke slapers doen dit!), moet je dit zien te voorkomen. Beweeg tijdens het passen – rek je uit, beweeg je schouders – en voel of het hemd nog steeds fijn zit. Knelt iets, of zit je nachthemd te ruim, probeer dan een andere maat.

‘Ik slaap wel in een oversized shirt,’ is een veelgehoorde opmerking. Het nadeel van een niet goed passend kledingstuk is dat deze kreukt tijdens je slaap. Ben je weleens wakker geworden met lijntjes op je buik, benen of armen? Het kan zijn dat je dan op je shirt hebt gelegen, waardoor de afdrukken zijn ontstaan. Met een nachthemd in de goede maat heb je dat probleem niet.

Onder andere lingeriewinkels als Livera en Hunkemoller hebben (met name voor vrouwen) online en in de winkel een groot aanbod in nachthemden. Ook kun je ervoor terecht bij warenhuizen als de V&D en de C&A. Luxe slapen in zijde? Dat kan bijvoorbeeld door te bestellen op sites als ondermodewinkels.nl en waschbaer.nl. Keuze genoeg!

Afbeelding: Flickr, noemi manalang

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020