Excite

De korte moderne dameskapsels: de pixie en de bob

Tegenwoordig zijn korte moderne dameskapsels net zo vrouwelijk als kapsels met lang haar. Volgens het online magazine Styletoday.nl is de pixie look helemaal terug. Op Styletoday staan foto's met beroemdheden die dit kapsel dragen. Enkele dames die het pixie kapsel vol overgave dragen zijn de actrices Emma Watson, Halle Berry, Michelle Williams en Carey Muligan.

Het korte pixie haar

Het pixie kapsel is superkort. Het is vanuit een zijscheiding geknipt. Met kleine pieken of een lok op het voorhoofd krijgt het kapsel meer vrouwelijkheid. De lok op het voorhoofd maakt het meer mysterieus en sexy. Het pixie kapsel is al eerder in geweest. In jaren '60 kwamen Twiggy en Mia Farrow met een soortgelijk kapsel. In 2011 is het korte kapsel vernieuwd. De pixie behoort nu ook tot een van de korte moderne dameskapsels van 2011. Ondanks het korte haar kan je met het pixie kapsel veel afwisselen. Het haar kan glad en plat gedragen worden maar ook met volume.

De trendy klassieker

Een van de andere korte moderne dameskapsels is de boblijn. Dit klassieke kapsel is weer helemaal terug van weggeweest en helemaal vernieuwd. Op Styletoday staat een foto van Keira Knightley met een boblijn. De moderne boblijn is geknipt of gesneden in laagjes. De achterste plukken zijn korter dan de voorste plukken. De scheiding is gemaakt aan de zijkant of lekker rommelig. Dit geeft een mooie lok die langs het gezicht van de vrouw loopt. Deze lijn geeft de vrouw een verleidelijke look met het klassieke kapsel.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020