Excite

De kinderkamer inrichten: originele kinderbedden

De leukste kinderkamersvind je natuurlijk bij babyspeciaalzaken, zoals bijvoorbeeld de landelijke keten Prénatal. Maar in vele steden kun je ook gewoon lokale babyspeciaalzaken vinden. Bij een babyspeciaalzaak kun je je niet alleen kinderkamers vinden, maar ook losse kindermeubels en kinderbedden. Via internet kun je je oriënteren op kinderkamertjes en wat babywinkels zoal verkopen.

Kinderbeddenvind je in allerlei soorten en maten en vooral op internet kun je originele ideeën tegenkomen. Er zijn drie belangrijke afmetingen voor bedden. Behalve een gewoon eenpersoonsbed heb je ook de afmetingen 70x150 cm en voor peuters kun je een bed kopen van 60 bij 120 centimeter. Vooral voor de oudere kinderen zijn er op de normale afmetingen van een eenpersoonsbed veel variaties. Je kunt heel praktisch kiezen voor een stapelbed of een hoogslaper, maar dat is het meest geschikt voor kinderen die al wat ouder zijn. Een hoogslaper kan op een kleine kamer veel ruimte creëren omdat je eronder vaak een bureau hebt waar je spullen kwijt kunt.

Wil je voor je kind echt een speciaal bed, dan is dat ook mogelijk. Voor meisjes zijn er kinderbedden in de vorm van een pompoenkoets, zo waant je dochter zich als een prinsesje in haar eigen bed. Dat kan ook in een bed dat eruit ziet als een prinsessenkasteel. Dat soort kinderbedden zijn er natuurlijk ook voor jongens. Bedden als kastelen of boomhutten, maar een bed in de vorm van een raceauto is eveneens mogelijk. En wat is er nu leuker dan slapen in een bed dat op een auto, brandweerwagen of vrachtwagen lijkt?

Afbeelding: Flickr, Spigoo

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021