Excite

De kapsels in seizoen 2011 / 2012 voor dames

Er zijn een viertal trends voor herfst-winter 2011/2012 die op de catwalk de boventoon voerden. Deze kunnen gezien worden als de trends voor kapsels in 2011/2012 voor dames.

De vier trends zijn: 'het out-of-bedkapsel', 'haar dat er luxe uitziet', 'een zijscheiding en een strakke paardenstaart' en 'le petit bouffant'.

Out-of-bedkapsel

Een kapsel waarbij het lijkt alsof je zo je bed uit komt rollen, is wederom, of nog steeds, hip. Het mag rommelig, maar het haar moet er goed verzorgd uitzien. Dit laatste was in eerdere net-uit-bedkapsels minder van toepassing. Daar mocht het er echt onverzorgd uitzien. Daarnaast moet het haar glanzen. Het moet alleen niet lijken alsof er teveel aandacht aan gegeven is. Bij deze trend draait het om het gevoel dat je krijgt bij het haar. Het wordt ook wel 'gevoelshaar' genoemd.

Luxe haar

Luxe haar wordt weer populair komende winter. Haar dat luxe is, klinkt wat vreemd. Er wordt niets anders mee bedoeld dan haar dat tot in de puntjes verzorgd is. Het haar is gezond, vol en dik. Sommige vrouwen hebben dik haar van nature. Anderen laten er extensions inzetten. Volume is het toverwoord bij deze look. Op de catwalk werd het haar los met een natuurlijke scheiding gedragen.

High Shine

Deze haartrend wordt door de Nederlandse topkappers Uffels en Mestour 'High Shine' genoemd. Voor deze trend wordt het haar in een zijscheiding gekamd. Het haar wordt over het voorhoofd naar achter getrokken. Op het achterhoofd wordt het in een strakke paardenstaart vastgemaakt. Het is een minimalistisch kapsel dat simpel zelf te maken is. Je hebt geen dure kappers nodig voor dit kapsel. Daarnaast kun je een extravagant haaraccessoire in je paardenstaart doen. Denk hierbij aan een klem met veren. Ook is gladgekamd haar belangrijk bij dit kapsel.

Le petit bouffant

Deze haartrend is afgekeken bij de jaren '60. De trend laat een zachte bolling achterop het hoofd zien die je krijgt door je haar zacht tegen te kammen. De natuurlijke scheiding is noodzakelijk in deze look en is ook het uitgangspunt. Van daaruit wordt het haar losjes naar achteren getrokken en in een lage paardenstaart, knot of vlecht vastgezet.

Glans

De glans in het haar is deze zomer ook al te zien. In de herfst is het nog steeds een must. Glans is eigenlijk belangrijk in alle komende trends. In de High Shine, maar ook in het net-uit-bedkapsel of het luxe haar.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020