Excite

De juiste skikleding voor dames

De juiste skikleding

De juiste skikleding voor dames is belangrijk. Skikleding moet je warm houden als je het koud hebt, maar het moet ook beschermen. Denk aan de zon die op de sneeuw schijnt of een onverwachte sneeuwbui. Bovendien moet de kleding ook goed zitten, want anders kom je de piste niet af zonder te vallen!

Ski-jack

Het ski-jack of de ski-jas is een van de belangrijkste onderdelen van je ski-outfit. Hij houd je warm wanneer je nat bent door het zweten en is toch ademend zodat het zweet afgevoerd kan worden. Voor een beetje fashion-gevoel zijn de jacks er in vele kleuren en modellen. Meestal zijn ze er in felle kleuren. Felle kleuren vallen goed op in de sneeuw. Wit is geen goed idee, zeker niet als je verdwaalt.

Trui of shirt?

Onder de jas draag je een trui of shirt. Wanneer je een goede jas hebt, is een hele dikke trui geen noodzaak, dan kun je wel af met een t-shirt met lange mouwen, mits deze geschikt is om in te sporten of in ieder geval ademend is. Door het skiën krijg je het namelijk vanzelf warm.

Skibroek

Een goede skibroek heeft een goede pasvorm zodat je je vrij kunt bewegen op je ski's of snowboard. Bovendien dient de skibroek waterdicht te zijn. Je hebt immers geen zin in koude, natte benen!

Hoofddeksel

Als je geen koude oren wilt krijgen, dan moet je een muts opzetten. Mutsen zijn er in vele soorten en kleuren. Met flapjes, met een pompon, in het rood. Noem het maar op. Vind je een muts niet leuk, dan kun je ook gaan voor oorwarmers of een hoofdband.

Skibril

Een skibril moet je ook niet vergeten. Een skibril is zeker niet onbelangrijk. De bril beschermt je ogen tegen de felle zon. Niet alleen is het directe licht van de zon schadelijk, ook de reflectie die van de sneeuw afkomt. Bittere noodzaak dus om een goede skibril uit te kiezen.  omdat de zon ontzettend fel is als zij op de sneeuw schijnt.

Ski's en skischoenen

Om te kunnen wintersporten heb je de juiste tools nodig. Bij skiën heb je dan schoenen, ski's en skistokken nodig. De meeste mensen huren deze op de plaats van bestemming. Wil je ze toch kopen, dan is het van belang dat ze goed passen. Let ook op tijdens het kopen of ze met dikke sokken passen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020