Excite

De beste skisokken voor wintersport

Iedere skiër heeft wel eens te maken met koude tenen. Dat is zo’n beetje het vervelendste wat er is. Koude tenen warm je namelijk niet even makkelijk op in de lift of bij een biertje op het terras. Gelukkig kun je door de juiste skisokken te dragen de kans op bevroren tenen zoveel mogelijk beperken. Lees daarom hier over de beste skisokken voor wintersport.

Pasvorm skisokken

Bij het kopen van skisokken zul je rekening moeten houden met de pasvorm. Skisokken mogen nergens knellen, niet bij de tenen en ook niet op de kuit. Skisokken moeten lang genoeg zijn. Dat wil zeggen dat ze tot boven de skischoen moeten komen. De sokken mogen niet te dik zijn, enkel op de drukpunten (scheenbeen, tenen, hielen). Tenslotte mogen goede sokken niet afzakken tijdens het skiën.

Goedkope skisokken

Het zal je niet verbazen dat er ontzettend veel variatie in de prijs van skisokken. Zo kun voor minder dan een tientje je prima goedkope skisokken aanschaffen bij de Hema of de huismerken van Decathlon en Perry Sport. Maar de skiër die meer wil van zijn skisokken zal dieper in de buidel moeten tasten. Voordeel is dan wel dat de sok is aangepast aan allerlei omstandigheden, met speciale pasvorm en luxe materiaal.

Skisokken voor dames en heren

Tegenwoordig bestaan er verschillende sokken voor dames en heren. De herensokken worden meestal gewoon verkocht onder de noemer ‘uniseks’. Het verschil zit hem vooral in de aansluiting van de sok op de enkels en kuiten. Skisokken voor dames zijn vaak ook iets warmer. Daarnaast worden ze natuurlijk verkocht in ‘vrouwelijke’ kleuren en prints én komen ze in kleinere maten.

Materiaal skisokken

Het materiaal van de skisokken bepaalt voor een groot deel de prijs. Zo zijn skisokken van Merinowol vaak duur, maar heerlijk warm. Ze stinken minder dan ‘normale’ skisokken en kriebelen niet. Een goed merk is bijvoorbeeld Icebreaker. Sokken met Lycra staan bekend om hun goede pasvorm. Ze zijn erg elastische en daardoor comfortabel. Hetzelfde geldt voor skisokken met thermo. Merken zoals Bridgedale en The North Face maken goede sokken met thermo.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021