Excite

De beste boekwinkels

Als het om online boekwinkels gaat, staan Bol.com, Bruna.nl, Cosmox.nl en Selexyz.nl zeer hoog aangeschreven. Ook scoort boekenclub Eci hoog. Op de meeste websites kun je zowel Nederlandstalige als Engelse boeken kopen. Verder kun je op Bol.com je tweedehands boeken verkopen en van anderen goedkoop overnemen. Vaak heb je een boek binnen een dag binnen en kun je lekker beginnen te lezen.

Natuurlijk blijven de echte boekwinkels het meest tot de verbeelding spreken. Een bijzonder boekhandeltje is de boekhandel van Jos op het Waterlooplein. De inrichting van zijn winkel bestaat uit kartonnen dozen. De verscheidenheid aan boeken is enorm: een oude Kromrij hier, een partituur van een vooroorlogse schlager, een pak telegraafkranten... Honderden boekliefhebbers komen naar het Waterlooplein om in bijzondere sfeer de mooiste boeken te kopen.

In 2009-2010 werd boekhandel De Drvkkery uit Middelburg uitgeroepen tot beste boekhandel van Nederland. Deze winkel is in crisistijd enorm verbouwd, een risico van directeur Dick Anbeek. Het is, behalve een boekwinkel, ook een echte beleveniswinkel. Ervaar boeken en loop rond in de beste boekwinkel van Middelburg in Nederland.

Andere bijzondere boekhandels zijn de Eerste Bergensche Boekhandel en boekhandel Feijn in Alkmaar. In laatstgenoemde kun je uren doorbrengen. Bekijk de kunst in de galerij, wandel langs de prachtige boekenkasten, en geniet in de kantine van een lekker kop koffie terwijl je je nieuwste aanwinst begint te lezen.

Je kunt naar de bovenstaande boekhandels gaan, maar je kunt ook zelf op zoek naar een prachtige boekwinkel bij jou in de buurt. Ontdek de sfeer van de plaatselijke boekhandel of ervaar het duizelingwekkende aanbod van de ketens. Thuis kun je heerlijk genieten van je nieuwe aankopen. Veel leesplezier!

Afbeelding: Flickr, Wonderlane

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021