Excite

Davidsster gespot op modeshow Galliano

Zondag werd de najaarscollectie van John Galliano in Parijs gepresenteerd aan het publiek. Het is onduidelijk of het toeval was of niet, maar een model met een davidsster-tattoo maakte de tongen onder de aanwezigen flink los. De blonde dame droeg een halterjurk, die het kleine Joodse symbool op haar arm bloot liet.

Ontwerper Galliano werd recentelijk ontslagen door modehuis Dior na beschuldigingen van antisemitisme. Wilde het model hiermee protesteren tegen de beledigingen die Galliano vorige week maakte aan het adres van het Joodse volk? Op een uitgelekt filmpje is te zien hoe de dronken ontwerper flink tekeer gaat en antisemitische uitspraken doet tijdens een ruzie in een bar.

Door het ontslag van de ontwerper was het aanvankelijk onzeker of de ready-to-wear-collectie überhaupt wel getoond kon worden. Uiteindelijk werd gekozen voor een vrij sobere presentatie, in plaats van een enorme show waar het merk normaal gesproken om bekendstaat.

Galliano was zelf niet aanwezig bij de vertoning van de collectie. Volgens geruchten zit hij in een ontwenningskliniek in Arizona. Toch noemde de New York Times de show "typisch Galliano, met een mix van romantische jurken, een losjes gedrapeerde mintgroene kimono met zwart kanten applicatie, een zwarte vinyl trenchcoat en een zijde halterjurk."

Het is nog onbekend wat er gaat gebeuren met het merk John Galliano. Ook Galliano’s opvolger bij Dior is nog niet bekend. Het proces tegen Galliano vindt waarschijnlijk plaats tussen april en juni. De ontwerper riskeert een celstraf van maximaal zes maanden en een geldboete van tienduizenden euro’s.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021