Excite

Asymmetrie maakt dameskapsels met kort haar stoer

Dit jaar mogen dameskapsels kort haar hebben voor stoere zelfverzekerde look. De korte dameskapsels van dit jaar hebben veel gemeen met de kapsels voor de mannen. Het stoere kapsel kan omgetoverd worden in een chique kapsel voor op kantoor. Dat is een andere eigenschap van de korte dameskapsels dit jaar, variatie.

De trends

Op websites als www.kapperssite.nl en www.beautynieuws.nl vind je foto's en artikelen over de huidige haartrends. Kijk ook goed naar de foto's van de modeshows van grote namen als Chanel, Gucci en Alexander McQueen. Deze ontwerpers huren topkappers in die de nieuwste trendy kapsels op de catwalk laten zien. Moderne dameskapsels met kort haar worden ontworpen door deze grootheden uit de kapperswereld.

Asymmetrie

Een trend waar je in 2011 niet om heen kan is asymmetrie. Het haar wordt niet meer gelijk geknipt. Haar aan de onderkant is kort, het haar bovenop is lang. Het klinkt ontzettend gedurfd, maar het geeft ontzettend veel mogelijkheden met je haar. De lange lokken boven op het hoofd kunnen bijvoorbeeld gevormd worden tot een hanenkam. Een super dameskapsel tijdens het uitgaan. Overdag draag je de lange lokken strak langs je gezicht. Dit geeft een nette look voor op kantoor.

Punk versus glad

Andere dameskapsels met kort haar lijken punk op het eerste gezicht, maar kunnen glad gekamd worden. Met gebruik van de juiste stylingsproducten geef je de korte lokken extra glans. De korte plukjes in je haar zorgen voor wat levendigheid in je kapsel. Hierdoor krijg je een vlotte, nonchalante uitstraling in plaats van een zakelijk en koel uiterlijk.

Vrouwelijkheid mag weer getoond worden in 2011. Zelfs met kort haar is vrouwelijkheid nog steeds mogelijk. Dankzij glans en asymmetrie krijgen dameskapsels met kort haar meer variatie en een stoere vrouwelijke look.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020