Excite

Scandinavisch minimalistische kleding van COS

Het minimalisme van Scandinavische kleding wordt steeds meer een trend. De kledingwinkel COS, het zusje van de modeketen H&M, heeft het ijzer gesmeden toen het heet was. COS heeft betaalbare kwaliteitskleding die perfect past bij de minimalistische look. Met een elegante snit en mooie stoffen kun je niet mis zitten met kleding van COS.

Modern en tijdloos

COS is al enige jaren een trend in modeland. Betaalbare kleding met een goede pasvorm en een fijn prijsje zoals we gewend zijn van de H&M keten.

COS omschrijft hun stijl als modern, tijdloos en functioneel. Dat komt terug in de ontwerpen van de kleding, die vaak weinig overbodige details bevatten. Er is geen overdaad aan kleurigheid en er wordt weinig gewerkt met merkjes of prints. Dat zorgt ervoor dat je kleding van COS veel langer kunt dragen dan één seizoen.

COS en H&M

Behalve de stijl, is er nog meer verschil tussen de COS en de H&M. De prijzen bij COS liggen over het algemeen hoger dan bij de H&M, maar daarvoor krijg je wel kwaliteit terug. Waar de naden van de H&M nog wel eens willen rafelen, is de kleding van COS ook aan de binnenkant afgewerkt. Ook blijven ze in model na het wassen.

De samenstelling van de stoffen bevat vaak duurdere materialen van hogere kwaliteit: verschillende soorten wol, zijde en mooie katoenmixen zorgen voor een chique look.

De winkels van COS hebben vaak meer ruimte, hoewel er toch een ruim aanbod is. De interieurs zijn minimalistisch van opzet met veel wit.

COS in Nederland

Hoewel COS voorzichtig aan het uitbreiden is met winkels buiten Europa, wordt ook het aanbod in Nederland breder. De eerste COS winkel werd geopend in Den Haag en later was ook Amsterdam aan de beurt. In het winkelgebied de Negen Straatjes zit een COS met een ruim aanbod aan dames- en herenkleding. Daarnaast is er kinderkleding te koop. In 2012 zullen in de Amsterdamse Bijenkorf en in de Leidsestraat vestigingen geopend worden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020