Excite

Colour blocking; hoe doe je dat?

Colour blocking, ook wel eens gespeld als color blocking, is een manier om kleur toe te voegen aan je outfit. Het liefst grote vlakken van felle kleuren. Vaak in combinatie met zwart of wit, maar om het extra spannend te maken kan colour blocking ook met verschillende felle kleuren in één outfit.

Kleuren combineren

Colour blocking is niet het combineren van stoffen met print. Het gaat er bij de colour blocking trend om dat je kleurvakken creëert, het liefst in felle kleuren. Denk daarbij niet aan pastelkleuren of andere zachte tinten, maar echt knalkleuren. Rood met paars bijvoorbeeld, of rood met roze. Oranje is ook een kleur die fantastisch combineert. Bijvoorbeeld met groen of felblauw. Bij colour blocking mogen de kleuren overigens best een beetje vloeken, maar je daar dus niet druk om.

Geschiedenis colour blocking

Zoals gezegd duikt de trend colour blocking soms ineens op in de mode. De ongekroonde koning van de colour blocking is Yves Saint Laurent, die al in de jaren zestig de bekende schilderijen van Mondriaan kopieerde in jurkjes van geel, rood, zwart en wit. Daarna ging hij niet alleen kleuren combineren, maar speelde YSL ook met verschillende materialen en hij voegde gouden details toe aan zijn signature looks.

Colour blocking met stijl

Hoe voorkom je een carnavaleske look met colour blocking? Het gevaar is dat al die verschillende kleuren een te uitgebreid palet creëren. Het is daarom belangrijk dat je je zoveel mogelijk richt op de basics in felle kleuren. Een colbert, een mooie kokerrok, een felgekleurde panty of een mooi paar knalgele pumps. Houd de rest van je outfit zo simpel mogelijk.

Colour blocking in accessoires

Zijn al die grote vlakken kleur wat te heftig? Je kunt een mooi soortgelijk effect bereiken met felgekleurde, opvallende accessoires. Een minimalistische tas in een felle kleur zal je zwarte jurk meteen opfleuren en updaten naar de colour block trend. Hetzelfde geldt voor grote, opvallende kettingen en armbanden of sjaals. Allemaal dragen ze bij aan een mooie colour blocking combinatie.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020