Excite

Collectie van Lanvin zorgt voor topdrukte bij H&M

In vijf H&M-winkels zijn vanaf dinsdag ontwerpen van het Parijse modehuis Lanvin verkrijgbaar. Er is een collectie voor mannen en vrouwen. Volgens een woordvoerder van H&M is het bij de geselecteerde filialen behoorlijk druk, maar hangt er een goede sfeer. De webshop van H&M ligt al uren plat. Menig bezoeker komt niet verder dan de melding ‘probeer het zo nog eens’.

In de Verenigde Staten ging de verkoop van de collectie afgelopen zaterdag al van start. In 24 winkels werd de kleding aangeboden. Bij een filiaal op Fifth Avenue in New York stonden zaterdag ongeveer 300 modeliefhebbers te popelen om hun slag te slaan.

Sommige van hen hadden ruim een halve dag in de rij gestaan om zich ervan te verzekeren dat ze op tijd naar binnen konden. Een paar klanten gaven zulke enorme bedragen uit aan de collectie, dat ze voor hetzelfde geld een echte Lanvin hadden kunnen kopen.

Ook in Nederland waren sommige shoppers er vroeg bij. De eerste liefhebber stond om vier uur ’s nachts al in de Amsterdamse Kalverstraat te wachten tot de deuren open gingen. Om de stormloop in goede banen te leiden, mogen klanten in etappes de winkel in. Wil je in Nederland nog een kansje wagen op een Lanvin voor H&M, dan kun je terecht bij vijf geselecteerde winkels in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

Het is niet de eerste keer dat H&M de samenwerking met een beroemd designerlabel aangaat. Eerder waren er al collecties voor Victor&Rolf, Karl Lagerfeld, Roberto Cavalli en Jimmy Choo.

Afbeelding: Flickr, gebruiker dominicspics

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021