Excite

Cocktailjurken kopen voor een dresscode

Heb je een semi-formeel feestje, diploma-uitreiking of een bruiloft? Dan is het tijd om cocktailjurken te shoppen! Voordat je op het internet of in de winkel aan het kopen slaat, lees je deze dit artikel voor een chique, maar sexy look in lijn met de voorwaarden voor een cocktail dresscode.

Dresscode: cocktail

Cocktailjurken horen bij de formele dresscode van cocktail. Het is een vorm van avondkleding, die wat meer casual is dan bijvoorbeeld een white tie. Cocktail dresscode is eigenlijk de meest feestelijke informele avondkleding die toegestaan is. De outfit is er eigenlijk voor om zoveel mogelijk indruk te maken op de mannen. Daarvoor zijn uitdagende make-up en haarstijl toegestaan. De jurk is vaak sexy en uitdagend. Wat betreft de lengte vallen cocktailjurken tegenwoordig op knielengte of nog korter. De jurkjes zitten vaak strak om je lichaam en accentueren op deze manier het vrouwelijke figuur. Een lange jurk die de enkels bedekt is eigenlijk not done bij een cocktailparty. Wanneer het feestje een gezellige bijeenkomst is van zakelijke partners, is het niet de bedoeling dat je heel uitdagend gekleed gaat. Combineer dan je cocktailjurk met een bolero of chique jasje.

Een cocktailjurk kopen

Shoppen voor cocktailjurken is leuk, omdat er zoveel geoorloofd is. Je kunt lekker uitdagend gekleed gaan en je vrouwelijke vormen in de strijd gooien. Heb je een paar mooie borsten? Laat ze dan zien met een diep uitgesneden decolleté. Lange benen show je het best met een superkort rokje. Een perfect zandloperfiguur kun je accentueren met een strak bodycon kleedje. Accessoires en uitdagend haar en make-up zijn volledig toegestaan.

Cocktail is chique

De valkuil voor een uitdagende cocktail look is om 'over the top' te gaan. Onthou altijd dat het bij cocktailjurken gaat om een semi-formele outfit, en dat het niet zo netjes is om te bloot te gaan. Een ordinaire look is het laatste wat je wil. Ga voor subtiel sexy en kies voor één accent op je benen óf je borsten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020