Excite

Christian Louboutin klaagt YSL aan

Sterren lopen met zijn ontwerpen weg en dat is niet verwonderlijk: door de rode zolen zijn de schoenen van Christian Louboutin altijd herkenbaar en geven ze net dat beetje extra glamour aan elke outfit. Niet vreemd dat concurrenten daar graag een graantje van meepikken. Binnenkort staat Louboutin in de rechtzaal tegenover YSL, die haar nieuwe schoenenlijn ook rode zolen mee heeft gegeven.

Louboutin maakte ongeveer twintig jaar geleden zijn eerste schoenen met rode zolen en dit werd al snel zijn handelsmerk. Hij zou op het idee zijn gekomen nadat hij de zwarte zool van een stel damesschoenen rood had gemaakt met nagellak. Vervolgens voerde hij de rode zolen in leer uit en dat werd een doorslaand succes: bijna elke celebrity is al eens gespot met de prachtige ontwerpen van Louboutin.

Ze zijn niet goedkoop; de prijzen voor een paar Louboutins lopen op tot ongeveer duizend dollar. Louboutin heeft dan ook liever niet dat een ander meelift op dit succes. Daarom heeft hij in 2008 in de Verenigde Staten patent aangevraagd op het ontwerp.

Het is nog maar de vraag of Louboutin zijn zaak gaat winnen; het is moeilijk om in Amerika echt patent te krijgen op kleding en schoenen en YSL is niet de enige ontwerper die rode zolen gebruikt; er zijn ook goedkope varianten te koop voor een paar tientjes. Dat YSL in hetzelfde segment zit als Louboutin, werkt mogelijk wel weer mee in zijn voordeel.

Afbeelding: Flickr account valeyoshino

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020