Excite

Franse mode met Christian Dior

Dior is al jaren een grote naam binnen de modewereld. Hoewel Dior kleding onder de haute couture valt en de stukken vaak erg prijzig zijn, wil iedere fashionista wel in een Dior creatie gezien worden. Dior betekent namelijk stijl en elke modebewuste vrouw wil graag worden beschouwd als stijlvol. Lees hier meer over wat Christian Dior zo'n grote naam heeft gemaakt.

Christian Dior: al jaren een begrip

Christian Dior is een beroemde Franse modeontwerper. Al sinds de tweede wereldoorlog is Dior een bekende naam en begrip in de modewereld. Zijn eerste collectie lanceerde hij in 1947. De collectie bestond uit een lente en zomer collectie voor vrouwen en werd al gauw als revolutionair bestempeld vanwege de smalle tailles en wijd uitlopende rokken. Oorspronkelijk was Christian Dior van huis uit opgeleid tot politiek wetenschapper. Zijn familie hoopte dan ook dat hij het zou schoppen tot diplomaat. Dior was echter meer geïnteresseerd in mode en verkocht zijn ontwerpen voor 10 cent per stuk om rond te komen. Op den duur bouwde hij een netwerk van vaste klanten op binnen de modehuizen en werden zijn ontwerpen razend populair. Tot op de dag van vandaag loopt men weg met de Dior creaties.

Wat maakt Dior zo populair?

Een van de belangrijkste aspecten van wat heeft bijgedragen aan het grote succes van Dior is het verwerken van korsetten en een wespentaille in zijn ontwerpen. De vrouw wordt hierdoor prachtig mooi afgekleed en lijkt met de weelderige wijd uitlopende jurken nog eleganter en slanker. Niet alleen Diors avondjurken zijn populair, ook zijn jurken voor dagelijks gebruik met het alom bekende klokrokken zijn niet aan te slepen. Vanwege het flatterende model ziet elke vrouw er mooi uit in een Dior.

Een Dior in je kast

Hoe kun je met een beperkt budget toch een Christian Dior in je kast krijgen? Dit is heel simpel. Dior verkoopt namelijk niet alleen kleding, maar ook zonnebrillen en parfum! Zo kun je toch nog voor onder de 100 euro een Dior item aanschaffen en er trots mee pronken in je vitrinekast.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020