Excite

Choreografen produceren ‘dansparfum’

Dat je voor een eigen parfumlijn geen wereldberoemde actrice of zangeres hoeft te zijn, blijkt wel uit de nieuwste creatie die in de parfumerie te vinden is. Choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten, van het Nederlandse dansgezelschap Emio Greco/PC, lanceerden een eigen parfum.

Dat het om een echt dansgeurtje gaat, blijkt wel uit de naam. Het goedje heeft de naam ‘you Para/Diso, l’essence de la dance’ gekregen en werd niet alleen door Greco en Scholten gemaakt. Zij vroegen hulp aan Alessandro Gualtieri. Deze italiaanse ‘neus’ woont al even in Nederland en heeft een aantal bekende geuren, onder meer van Versace en Valentino Vendetta, op zijn naam staan.

Het dansparfum heeft een wat niet-alledaagse geur. De geur is zowel voor mannen als vrouwen geschikt. Voor beiden zit er wel iets lekkers in, want Greco en Scholten combineerden zoet met krachtig en sensueel met een klein beetje mannelijk.

Qua geur is dit luchtje het beste te vergelijken met bijvoorbeeld Black Orchid van ontwerper Tom Ford, of Ambre Sultan van Serge Lutens.

Uiteraard is ook gedacht aan een mooi flesje; daarvoor werden de vormgevers Joost van Bleiswijk en Kiki van Eijk gevraagd. Zij maakten een soort chromen houder, waar het flesje in lijkt te zweven.

Natuurlijk kunnen liefhebbers ook nog gewoon genieten van de dansvoorstellingen van de groep; hoewel het lanceren van een eigen parfum een leuke uitstap was, richten ze zich toch ook nog steeds op theater, opera en hedendaagse muziek.

Afbeelding: Flickr account foxandfeathers

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021