Excite

Chanel-film in Nederland in première

Maandag werd de rode loper Pathé Tuschinski in Amsterdam betreden door heel modebepalend Nederland. Zij kwamen hierheen voor de première van de film Coco Avant Chanel.

Grote namen zoals stylist Leco van Zadelhof en ontwerpers Jan Taminiau, Frans Molenaar, Monique Collignon, Claes Iversen en Mart Visser waren bij de première aanwezig. Zelfs het echtpaar Jan en Monique des Bouvrie waren op de rode loper aanwezig. Ook waren er de actrices Anna Drijver en Victoria Koblenko, presentatrice Renate Verbaan en nieuwslezer Eva Jinek. De avond werd gepresenteerd door Lieke van Lexmond.

De film gaat over de oorsprong van het Chanel-imperium Gabrielle Chanel. De film is gebaseerd op Chanels biografie, geschreven door Edmonde Charles-Roux. De film Coco Avant Chanel is geregisseerd door de Luxemburgse Anne Fontaine. De kijker ziet het leven van de ster dat begint met haar wieg die in een vervallen weeshuis stond. Ook ziet de kijker hoe het leven van Chanel zich ontwikkelde. Wat begon als hoedenontwerpster eindigde in de glamourwereld van Parijs en de top van de mode. Gabrielle Chanel wordt gespeeld door Audrey Tautou, die ook een rol in de film Da Vinci Code had.

Coco Avant Chanel zal vanaf donderdag 28 mei in Nederland in de bioscopen te zien zijn.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021