Excite

Modehuis Chanel: vol Franse klasse

Het Franse haute couture modehuis Chanel bestaat al meer dan honderd jaar. In 1909 richtte Coco Chanel een hoeden- en accessoirezaak op in Parijs. Enkele jaren daarna begon ze ook soepele dameskleding te verkopen. Vele jaren later is het nog steeds een fantastisch modehuis, vol vrouwvriendelijke kleding met een dat bekend staat om de bijzonder goede kwaliteit en een uitstekende pasvorm.

Geschiedenis van Chanel

Toen Coco Chanel het modehuis oprichtte in 1909, had ze vast geen idee dat het merk zoveel jaren later nog steeds zo'n gevestigde naam zou zijn. Haar handelsmerk destijds was dat ze stoffen gebruikte in dameskleding die tot dat moment alleen waren voorbehouden aan herenconfectie, zoals tweed, flanel en jersey. Het Chanel mantelpak werd wereldberoemd. Een stevige stof, een comfortabele pasvorm, een speciale snit en lange levensduur, het Chanel pakje heeft alles wat een vrouw ook vandaag de dag nog steeds zoekt in haar outfit. Chanel zag destijds niets in het modebeeld dat werd bepaald door dames die zich lieten insnoeren in oncomfortabele korsetten. Ook het logo van twee verstrengelde C's is al die jaren onveranderd gebleven en ook dat toont de kracht van het merk aan.

Chanel vandaag de dag

Het Franse modehuis heeft zicht inmiddels uitgebreid naar meer dan enkel de beroemde mantelpakken en kwaliteitsstoffen. Parfums en cosmetica zijn vast onderdeel geworden van het modehuis. En met succes: het parfum Chanel No.5, vernoemd naar het geluksgetal van Coco, is al jaren het best verkochte damesparfum. Ook is cosmetica weet Chanel trend te zetten. De lichtgroene nagellak 'Jade' was enkele weken na het te zien was op de catwalk al een moderne klassieker.

Chanel en Karl Lagerfeld

Sinds 1983 staat de Duitse Karl Lagerfeld aan de top van het modehuis. Hij heeft ervoor gezorgd dat het merk met behoud van haar rijke geschiedenis kon vernieuwen. Hij maakte Chanel tevens een merk waarmee ook het jonge publiek zich kan blijven identificeren. Chanel staat daarom nog steeds aan de top. De dubbele C is één van de meest begeerde merken op aarde.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021