Excite

Céline: van accessoires tot kleding

Céline is veel minder bekend dan bijvoorbeeld Dior of Chanel, maar toch heeft dit Franse modehuis al een ruime ervaring. Het merk werd in 1945 opgericht en was oorspronkelijk gespecialiseerd in schoenen. Later volgden ook andere accessoires, waarvan de tas toch wel het meest bekend is; met name de Boston is een ware klassieker geworden.

Céline ready to wear

Nadat bleek dat het modehuis ook andere accessoires goed wist te verkopen, was de stap naar mode zo gezet. En het leuke aan Céline is dat het merk niet alleen couture biedt, maar ook een ready to wear collectie. Die collectie is beter betaalbaar en bovendien op meer plekken verkrijgbaar.

De collectie voor komend seizoen is opvallend, kenmerkend en vrouwelijk. We zien veel grote, lange jassen, die gebruikt kunnen worden als overjas, maar ook als onderdeel van de outfit.

Ook zien we veel harem-achtige broeken. Niet van katoen, maar wel van leer of een andere luxe stof. Wie graag opvalt, kan schitteren in een van de jumpsuits; combineer deze met een mooie sjaal, high heels en een prachtige tas en je steelt ongetwijfeld de show.

Kleuren in de Céline collectie 2012

Opvallend aan de nieuwe collectie van Céline is het kleurgebruik. Het merk varieert veel met zwart, wit en grijs, maar werkt ook met kleuraccenten. We zien rood, blauw, oranje en zelfs goudtinten terug. Hierdoor krijgt de collectie een warme uitstraling.

Ook comfort is duidelijk een belangrijk thema; alle stukken zijn erg goed draagbaar en gemaakt van warme, lekker zittende stoffen. Hierdoor kun je de herfstmode ook nog tot diep in de winter door dragen.

Céline schoenen

Bij een nieuwe collectie hoort natuurlijk ook een nieuwe reeks schoenen. Céline volgt daarin dit jaar duidelijk het thema zwart/wit; de schoenen zijn zwart, wit of een combinatie van zwart en wit. De modellen zijn eenvoudig; instappers, pumps of laarzen, zonder al te veel franjes en tierelantijntjes. Zo kan alle aandacht gaan naar de kleding.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020