Excite

Catwalk shows: de plek om de laatste modetrends te spotten

Als echte modeliefhebber volg je alle trends natuurlijk op de voet. Wat is er hip het aankomende lenteseizoen? Welke kleding kun je voor aankomende zomer weer onderuit je kast halen? En wat kan er absoluut niet meer? Die mooie zonnebril van vorig jaar, kun je die eigenlijk nog wel dragen aankomende zomer? Om antwoord te kunnen geven op al deze vragen kun je het beste de aankomende catwalk shows goed in de gaten houden.

Catwalk shows, wat zijn dat eigenlijk?

Een catwalk show wordt vaak ook wel een fashion show genoemd. Tijdens een catwalk show worden door modellen de laatste modetrends gepresenteerd. De modellen dragen verschillende outfits en showen deze aan het aanwezige publiek. Naast kledingstukken worden er ook veel accessoires gepresenteerd. Modeontwerpers organiseren catwalk shows om de modetrends voor het aankomende seizoen te presenteren. De vier seizoenen zijn dan gecombineerd tot setjes van twee, het lente-/zomerseizoen en het herfst-/winterseizoen. De meeste catwalk shows worden gehouden tijdens een fashion week. De bekendste fashion weeks zijn die van Parijs en New York. Ook in Milaan, London en zelfs in ons eigen Amsterdam worden jaarlijks één of meerdere belangrijke fashion weeks gehouden.

Catwalk shows bekijken

Iedere maand worden er in verschillende steden fashion weeks gehouden. Wekelijks vinden er dus diverse catwalk shows plaats. In de maand januari is er een fashion week in Amsterdam en Bangalore. In februari kun je voor catwalk shows terecht in onder andere Montréal, Kopenhagen, London en Colombo. Natuurlijk kun je die niet allemaal bijwonen. Het wordt zelfs een uitdaging om alle foto’s van deze catwalk shows te bekijken. Ben je van plan om een dagje te gaan winkelen voor nieuwe zomerkleding? Koop de week ervoor een aantal modetijdschriften en bekijk de foto’s van de diverse catwalk shows. Zo ben je, voordat je gaat winkelen, goed op de hoogte van de laatste trends.

Inspiratie opdoen

De kleding en accessoires die worden gepresenteerd op een catwalk show zijn vaak van grote merken als Dolce & Gabbanna, Dior, DKNY, Armani en Chanel. Er hangt daarom meestal een flink prijskaartje aan de outfits die de modellen dragen. Je vraagt je misschien af waarom je naar een catwalk show zou gaan kijken als je de gepresenteerde kleding niet kunt betalen. Catwalk shows en foto’s hiervan zijn uitermate geschikt om te gebruiken voor het opdoen van inspiratie. Kijk naar de stoffen, designs en kleuren die tijdens de show worden gebruikt en doe hiermee ideeën op voor je eigen garderobe.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020