Excite

Dresscode: casual chic

Er bestaan zoveel dresscodes dat sommige mensen door het bomen het bos niet meer zien. Mocht jij toevallig een van die mensen zijn en ben je zojuist uitgenodigd voor een casual chic feestje, lees dan hier hoe jij je volgens de dresscode op de juiste manier moet kleden om goed voor de dag te komen.

Wat is casual chic?

Wat wordt er nu precies verstaan onder casual chic en hoe weet je dat hetgeen dat jij draagt daar goed onder valt? Casual chic houdt in dat je kleding draagt die goed draagbaar is. Dit kan sportieve kleding zijn, zolang het maar wel een combinatie is tussen smart en casual. Een sportief shirt met een chique broek is hier een goed voorbeeld van.

Casual chic voor heren

Voor de heren is het zeer acceptabel om een katoenen pantalon of broek te combineren met een sportief overhemd of een net shirt of trui. Als accessoires kunnen een nette riem en nette schoenen het geheel afmaken. Een mooi horloge maakt de outfit net nog iets mooier. Voor de heren is het wel belangrijk om gladgeschoren te zijn om zo goed en verzorgd mogelijk voor de dag te komen.

Casual chic voor dames

Als vrouw heb je net wat meer keus uit een casual chic outfit. Zo kun je gekleed gaan in een nette broek met een bloesje en een leuk vestje, maar is ook een jurk met een jasje of een nette rok met leuk truitje een goede manier om casual chic voor de dag te komen. Het is wel beter om dit te combineren met mooie accessoires zodat het geheel mooi is afgewerkt tot een complete outfit.

Wanneer draag je casual chic?

Een casual chic look is geschikt voor vele gelegenheden. Zo heerst er bij vele bedrijven een casual chic dresscode. Ook bij bedrijven waar een pak de norm is, kan op 'casual Friday' ook prima een casual chic outfit naar kantoor worden gedragen. Met een casual chic outfit kun je je eigen dagelijks kloffie prima combineren met iets netjes.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020