Excite

Britse vrouwen dragen de hoogste hakken

In ieder land past het modebeeld zich aan aan de lokale weersomstandigheden. Zo zijn er maar weinig dames op hakken in de Noorse en Zweedse winters. In Engeland trekken ze zich niks aan van het regenachtige en koude weer. Voor Britse vrouwen zijn hoge hakken een must. Het is zelfs zo dat Britse vrouwen gemiddeld de hoogste hakken dragen van Europa.

Engelse kledingstijl

Iedereen die wel eens in Engeland is geweest herkent de Britse dames van ver. Korte rokjes ongeacht de kledingmaat, nooit een jas aan en altijd op hoge hakken. Zelfs op de keitjes en in de sneeuw gaat de Engelse vrouw niet op pad zonder een paar killer heels. De hoge hakken verkopen ze in Engeland in vrijwel iedere zichzelf respecterende schoenenzaak.

Hoogste hakken van Europa

Uit onderzoek is gebleken dat Britse vrouwen de hoogste hakken van het Europees continent dragen. De gemiddelde hakhoogte ligt op 8,4 centimeter. Een eventuele plateauzool is daarbij meegerekend. De tweede plaats wordt ingenomen door Spaanse vrouwen. In Spanje loopt de gemiddelde hakkendraagster op 8,1 centimeter hoogte. De top drie wordt afgesloten met Deense dames, die ondanks het winterse weer hakken dragen met een gemiddelde hoogte van 7,6 centimeter. Op de vierde plaats staan Duitse vrouwen op 6,7 centimeter hoogte en de Franse dames nemen een respectabele vijfde plaats in met 6,1 centimeter hak op de schoen.

Hoge hak en meer ambitie

Uit onderzoek is gebleken dat hoge hakken gedragen worden door vrouwen met veel ambitie. Een goede vijf centimeter boven de grond kan je al veel zelfvertrouwen geven, waardoor je eerder uitdagingen aangaat. Ook andere mensen zien vrouwen op hakken vaak als meer ambitieus, intelligenter en onafhankelijk.

Hoge hakken en voetbeschadiging

Recentelijke studies hebben aangetoond dat regelmatig op hoge hakken over straat, kan leiden tot permanente voetbeschadiging door vergroeiing van botten. Britse vrouwen op hakken komen dan misschien ambitieuzer en slimmer over, maar de Nederlandse dames op platte schoenen zijn in het voordeel als het gaat om de gezondheid van de voet.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020