Excite

Hoe combineer je de boyfriend blazer?

Heb jij hem al in de kast hangen? Dit supertrendy jasje mag eigenlijk niet in je garderobe ontbreken. De boyfriend blazer is namelijk geschikt voor ieder figuur en is ook nog eens multi-inzetbaar voor bijna iedere gelegenheid. Wij geven je daarom een aantal tips hoe je het beste de boyfriend blazer kunt combineren.

Wat is een boyfriend blazer?

Voordat we beginnen over de mogelijkheden tot het combineren van de boyfriend blazer, moet je natuurlijk wel weten waarover we het hebben. Een boyfriend blazer is eigenlijk een 'te grote' blazer met een mannelijke snit. Het colbertje ziet er dan ook uit alsof je hem uit de kast van je trendy 'boyfriend' hebt gehaald. Maar om nu een echt herenjasje aan te schaffen, nee. De boyfriend blazer heeft wel degelijk een snit die is gemaakt voor het vrouwenlichaam. De boyfriend blazers uit damescollecties zijn wat langer en wat wijder dan normale jasjes, maar de schouderpartij is volgens de 'normale' snit en de mouwen mogen niet ook al te wijd of te lang zijn.

De kantoorvriendelijke boyfriend blazer

De boyfriend blazer is, in tegenstelling tot wat velen denken, best geschikt voor op kantoor. Je kunt de boyfriend blazer in zakelijke stijl combineren door te kiezen voor een jasje zonder 'onnodige' decoraties. Houd het dus simpel. Draag de boyfriend op kantoor met een mooie kokerrok of pantalon. En maak het geheel af met een mooi paar hakken en statement sieraden.Werk je voor een bedrijf waar niet wordt neergekeken op een beetje pit? Kies dan voor een opvallende blazer. Helemaal trendy op het moment is een jasje in zuurstok en neonkleuren. Of ga voor een blazer met een exotische print! Uiteraard houd je de rest van je outfit dan neutraal.

De boyfriend blazer casual

De boyfriend blazer is heel goed te dragen op een casual manier. Vanwege de ietwat ruime snit van het jasje is het makkelijk te combineren met een mooie jeans of rokje. En heb je een mooi topje? Laat dan je blazer open voor een nonchalante look. Let er wel op dat je niet kiest voor alléén ruimvallende kleding. Dus niet én een losvallende broek én een ruime top, in combinatie met de boyfriend blazer. Dat kan wat hobbezakkerig tonen. Kies liever voor een mooie skinny jeans of bodycon jurkje in combinatie met de boyfriend blazer. Dat oogt supervrouwelijk en casual.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020