Excite

Bont verkocht als nepbont bij Marc Jacobs

Het lijkt erop dat het nepbont dat gebruikt wordt in jassen van topontwerper Marc Jacobs, toch niet zo nep is. De Amerikaanse dierenbescherming heeft met tests aangetoond dat echt bont bij het merk wordt verkocht als nepbont. De jassen zouden van synthetisch materiaal zijn, maar zijn in werkelijkheid gemaakt van wasbeerhonden. Een Oost-Aziatisch roofdier, dat erg lijkt op een wasbeer.

Century 21 bont

De dierenbescherming kocht de jassen in september vorig jaar in de populaire winkel ‘Century 21’ in New York. Onderzoekers van de dierenbescherming kochten drie jassen van het merk Marc by Marc Jacobs. Op de website en in de winkel werd gemeld dat de jassen enkel nepbont bevatten. Uit tests bleek echter dat het om echt bont ging, geproduceerd in China.

Bont verantwoordelijkheid fabrikant

Century 21 reageerde meteen dat de foute informatie op de kleding de verantwoordelijkheid van de fabrikant is, en niet van de winkel. Marc Jacobs heeft nog niet gereageerd op het onderzoek van de dierenbescherming. Overigens kwam uit het onderzoek dat Marc Jacobs niet het enige merk bij Century 21 was dat echt bont verkocht als nep. Bij een ander ‘bontvrij’ merk bleek dat konijnenbont was verwerkt in kinderkleding.

Verplicht bont melden

Zoals de wetten nu zijn is een merk verplicht te vermelden dat het gaat om bont, maar ook van welk dier het bont afkomstig is en in welk land het bont is geproduceerd. Zo zijn de regels voor dierenwelzijn in China een stuk minder streng dan in bontproducerende landen in West-Europa of Amerika. Consumenten moeten daarom goed voorgelicht worden, zo vindt de Amerikaanse dierenbescherming.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021