Excite

Boete en cel voor laaghangende broek

In Florida loop je sinds deze week kans op een boete en een celstraf als je een laaghangende broek draagt. Maar liefst 500 dollar kan deze fashion fail je kosten, en tot zes maanden in de gevangenis. Dit zijn de maximale straffen voor de overtreding. Sterren als Justin Bieber hebben de laaghangende broek helemaal hip gemaakt, maar de inwoners van Ocala interesseert dat niks. Voor hen moet bilspleet en boxershort gewoon binnenboord.

Laaghangende broek

Om de nieuwe regel van kracht te maken, is het natuurlijk essentieel om de overtreding te duiden. Een laaghangende broek is in Ocala “twee inches onder de natuurlijke taille, op een manier dat ondergoed of blote billen worden getoond.” Twee inches is ongerekend zo’n vier en een halve centimeter.

Obama

Ocala is niet het eerste stadje dat zich druk maakt om de trend van de laaghangende broek. Als sinds de jaren negentig gaan stemmen door heel Amerika op om regels te maken over het dragen van een broek in het openbaar. In 2008 werd president Obama zelfs gevraagd of hij zich zorgen maakte over de laaghangende broek. Hij zei toen dat er grotere problemen zijn, maar: “Having said that, brothers should pull up their pants,” vertelde Obama toen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021