Excite

Blogger bedenkt badmode voor grote maten

Modeblogger Gabi Fresh heeft de fatkini bedacht: badmode voor de grote maat. Zo hoeven dames met een grotere maat zich geen zorgen meer te maken over wat ze aanmoeten de aankomende zomer. Gabi Fresh is zelf een vertegenwoordiger van ‘plus size’ en zag een gat in de markt door de grote afwezigheid van charmante badmode voor grote maten. De fatkini voorziet in die behoefte.

Blog Gabi Fresh

Vorig jaar poseerde Gabi op haar eigen blog in een zomerse bikini. Ze riep vrouwen met een maatje meer op om zich met zelfvertrouwen ook in ‘normale’ badkleding te vertonen. De blogster kreeg veel enthousiaste reacties en de plus-size bikini werd al snel omgedoopt tot de fatkini. Gabi Fresh werd naar aanleiding van de populaire blogpost benaderd door de webwinkel Swimsuits for All. Samen met hen heeft Gabi voor deze zomer een hele nieuwe serie badmode voor grote maten ontworpen.

Badmode grote maat

Modeketen H&M lanceert al enkele jaren iedere zomer een collectie badmode voor de grote maat. Voor dit seizoen was model Jennie Runk ingehuurd, die met maat 42 veel dichterbij de ‘normale’ maat staat die veel vrouwen hebben. Runk merkte meteen dat veel vrouwen fan van haar waren. “Ons uiterlijk verandert, maar we voelen de druk om er exact hetzelfde uit te blijven zien, wat uiteindelijk een onmogelijk doel is. Had ik dat maar geweten toen ik 13 was. Dan was ik wellicht niet zo jaloers geweest op al die meisjes die door hun vriendje op de schouders gedragen konden worden,” vertelt ze nu.

Bikini

Overigens zijn de bikini’s voor grote maten ontzettend populair. Bij de H&M is een aantal maten al uitverkocht en Gabi’s collectie fatkini’s is al uitverkocht.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021