Excite

Hoe combineer je een bloemenprint?

Bloemenprints komen bijna elk seizoen terug. Investeren in een fleurig kledingstuk is dus een garantie dat je hem nog erg lang kunt dragen. Een bloemenprint kan lastig combineren zijn, zeker als je niet gewend bent om veel kleur te dragen. In dit artikel lees je hoe een bloemig jurkje of jasje de rest van je garderobe kan upgraden.

Kleding met bloemenprint

Een bloemenprint kun je overal in je outfit terug laten komen, daarom is er veel kleding te koop met bloemen. De meeste bloemenprints zul je vinden op colbertjes en broeken of zelfs jeans met bloemen. Ook kleinere kledingstukken, zoals blouses, sokken of panty's zijn verkrijgbaar met bloemenprints. Je kunt ook mooie sjaals en kettingen vinden met bloemen erop, om hiermee een fleurig detail aan je outfit toe te voegen.

Print op print

Voor sommige mensen zal het even wennen zijn, maar een bloemenprint kan best gecombineerd worden met een andere print. De meest veilige manier is om een bloemenprint met een andere bloemenprint te matchen. Denk bijvoorbeeld aan een gebloemd colbertje met een shirtje of blouse in een andere, contrasterende bloemenprint. Je kunt er ook voor kiezen om dezelfde print te gebruiken, maar in een andere kleurstelling. Als je echt durft, combineer je de bloemenprint met streepjes of polkadots. Denk eens aan gestreepte sokken in je pumps met een leuk gebloemd jasje of shirtje op een mooie jeans.

Bloemenprints in je interieur

De trend in bloemen is niet voorbehouden aan kleding, maar is ook terug te vinden in veel moderne interieurs. Het gaat dan vaak om een accent, zoals een kussen op de bank of placemats op de eettafel.

Bloemenprints onderhouden

Kleding met een bloemenprint kan lastig te onderhouden zijn, omdat de kleuren natuurlijk niet moeten overlopen. Gelukkig zijn er speciale wasmiddelen die zich richten op kleding met meerdere kleuren. Je kunt ook een kleuropvangend doekje in de wasmachine doen, zodat losse kleurstoffen worden opgevangen. Kijk hiervoor en voor andere oplossingen in de supermarkt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020