Excite

Hoe kun je het beste een blazer combineren?

Een blazer is eigenlijk een must in elk kledingkast, voor zowel de vrouw als de man. Je kunt een blazer namelijk bij vrijwel elke gelegenheid dragen, of het nou op je werk is, een feestje of een begrafenis. Mits je de blazer goed combineert met andere kledingstukken. Hoe kun je nu een blazer het beste combineren?

Een heren blazer combineren: formeel

Bij een formeel diner kun je als man een zwarte of grijze blazer dragen met daaronder een mooi gekleurde blouse. Zorg dat de blouse een scherp gevouwen kraag heeft en draag daarbij een stropdas of strikje. Als je kleur wilt toevoegen aan je outfit kun je je overhemd of stropdas in een opvallende tint dragen. Ga het liefst niet voor een overhemd met een ruitprint. Ruitprints ogen meer casual. Bij elke formele gelegenheid gaat op: hoe donkerder je outfit, hoe formeler het oogt.

Een heren blazer combineren: casual

Combineer een zwarte of lichtbruine blazer met een denim jeans voor een dagelijkse look. Draag onder de blazer een gebreide trui of coltrui in plaats van een blouse voor een meer casual look. Voel je je niet prettig in jeans of wil je eens wat anders proberen? Ga dan voor een katoenen broek met rechte pijpen.

Een dames blazer combineren: formeel

Je kunt als vrouw een blazer combineren met zowel een rok als een broek. Uiteraard niet te strakke broek of te kort rok. We gaan immers voor een formele look. De kleurencombinaties zijn in principe wel hetzelfde als de man. Onthoud: hoe donkerder de outfit, des te formeler het oogt. Als vrouw ben je wel iets vrijer in de kleurkeuze van je blouse of top. Roze is bijvoorbeeld niet ongewoon.

Houd de hoeveelheid sieraden bescheiden. Je wilt immers niet dat iedereen je van ver kan horen aankomen. Bovendien, overdaad schaadt, zeker bij formele gelegenheden. Een zilveren ketting met een chique hanger is een veilige, maar zeker geen saaie, optie.

Een dames blazer combineren: casual

Voor een casual outfit met een blazer voor de vrouw lijken er bijna geen grenzen. Combineer de blazer wel met een niet te pompeuze broek of rok. Het jasje heeft van zichzelf al voldoende volume, dat je in balans kunt brengen met bijvoorbeeld een skinny jeans of kokerrok. Vermijd in ieder geval volle rokken of broeken met wijde pijpen.

Een blazer combineren: de don'ts

Draag nooit een te grote blazer. Hierdoor lijk je voller dan je eigenlijk bent. Een goede blazer doet je zelfs slanker ogen.

Kies uiteraard ook niet voor een te kleine blazer. Met een blazer die te smal is, kan je je ongemakkelijk voelen en je in je beweging remmen met name bij de schouders en armen.

Met de bovenstaande tips en een goed kijkje in je kledingkast kun je met succes je blazer combineren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020