Excite

Black tie jurken: welke jurk kies en waar koop je 'm?

Wat trek je aan wanneer er 'black tie' op de uitnodiging staat en waar koop je nu die ene prachtige jurk? De jurk is voor de vrouw erg belangrijk bij deze dresscode. Wanneer je de verkeerde jurk koopt of huurt, dan sla je als fashionista wannabe toch een behoorlijke flater. Voorkom een regelrechte modemisser en weet wat voor black tie jurken er gedragen mogen worden.

Wat is black tie?

Black tie is een formele dresscode die staat voor 'elegant' en 'chic'. Je kunt dus niet in je spijkerbroek op het feest komen. Voor de man houdt het in dat er een smoking gedragen wordt. Voor de vrouw is het een chique cocktailjurk of een lange avondjurk.

Haar, make-up en sieraden

Bij deze dresscode besteed je een hoop aandacht aan je haar en make-up. De make-up moet niet al te opvallend zijn. Juwelen mogen bij deze dresscode mits ze stijlvol zijn en je jezelf niet helemaal overlaadt met sieraden. 'Less is more' zegt men altijd en bij deze code geldt dat zeker. Een tasje en hakken draag je ook bij deze outfit. Halflange handschoenen mogen ook bij deze outfit. Zorg ervoor dat alles bij elkaar past. Dat is echt noodzakelijk voor een dresscode als black tie.

Waar koop je de kleding?

In de meeste steden zitten wel winkels waar je echte avondkleding kunt kopen, maar niet iedere vrouw wil al teveel geld uitgeven aan black tie jurken.

De winkelstraat

Je kunt natuurlijk naar een winkel als H&M of C&A gaan. Daar willen ze nog weleens redelijk chique jurken hebben tegen een betaalbare prijs. Dit is echter alleen rond de kerst, omdat dan de meeste feestjes zijn. Zolang je ervoor zorgt dat de jurk bij de dresscode past, dan kun je bij de meeste winkels wel iets vinden.

Webshop

Online kun je kijken op veilingsites. Veel vrouwen bieden na een feestje hun kleding aan. Daarnaast kun je op webshops kijken. Denk eens aan de webshop cherryjurken.com of op assepoesterfeestkleding.nl. Zij verkopen een hoop feestjurken voor verschillende dresscodes.

Zorg bij een webshop dat je ruim voor het feest bestelt, zodat je niet met lege handen staat, wanneer de jurk niet past of te laat geleverd wordt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020