Excite

Bizar: jas van borsthaar

  • kos.

Met de harige legging waarover we vorige week schreven, dachten we één van de meest bizarre kledingstukken te hebben gevonden. Maar niets is minder waar, zo blijkt vandaag. In een missie om borsthaar te promoten heeft zuivelbedrijf Arla een jas van borsthaar gemaakt; borsthaar van ‘onderdrukte mannen’.

Wing-co

De actie is verzonnen door Arla om hun nieuwe product ‘Wing-co’ aan de man te brengen. Dit chocolademelk-achtige zuiveldrankje voor mannen, zoals Wing-co wordt gepromoot, moet een einde maken aan het verdwijnen van de mannelijke man. Arla vindt dat mannen in de huidige samenleving worden onderdrukt in hun man-zijn. Het scheren van borsthaar is één van de manieren waarop dat te zien is.

Borstharen weven

De makers van de jas zijn 200 uur bezig geweest om gedoneerde borstharen aan elkaar te weven tot een jas. Iedere borsthaar komt van een man die zichzelf onderdrukt heeft gevoeld om zijn borst te scheren. Dit nooit meer, zeiden zij, en doneerde hun laatste afgeschoren borsthaar aan de jaswevers van Arla.

Jas van borsthaar

Arla heeft zowel voor heren- als voor dames een jas van borsthaar. Beide zijn te koop voor ongeveer 3000 euro. Dan heb je een jas van haar van honderden mannen die zijn ‘bestolen’ van hun lichaamsbeharing door de maatschappij. Door het dragen van de jas steun je alle mannen die jarenlang onder druk hun borsthaar moesten afscheren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021